نرمی و لطافت موها با اجرای این ترفندها
زیبایی مو ها با نرمی و لطافت آن، رابطه ی مستقیم دارد. این رشته های ابریشمی جذاب، ساختار هوشمندانه ای دارند که نیازمند رسیدگی و توجه هستند.
این ساختار تحت تاثیر عوامل بیرونی و درونی، شکننده یا تقویت می شوند و درصورت نداشتن آگاهی، ناخواسته به آن صدمه وارد می کنیم. در ادامه به صورت تخصصی تر به بررسی این فاکتور مهم زیبایی می پردازیم.
ساختمان موها از شبکه ی پروتئینی تشکیل شده است که با نام کراتین شناخته می شود. هر مو شامل ساقه و ریشه مو است.
ساقه مو بخش قابل مشاهده و قابل لمس مو است و از توده کراتین تشکیل شده است که شامل سه قسمت اصلی ست:
لایه بیرونی کراتینی: این لایه حفاظتی است که مو را در برابر خشکی و آسیبهای خارجی محافظت میکند.
لایه میانی کراتینی: این لایه حاوی پروتئینهای کراتین است که سختی و قوت مو را به آن میبخشد.
لایه داخلی مرکزی: این لایه حاوی رنگدانهها است که به رنگ و تیرگی مو کمک میکند.
نوک مو: نوک مو بخش پیدا شده و قابل رؤیت از ساقه مو است. این بخش حاوی لایه بیرونی کراتینی است و اغلب شامل نوک تیز و نازک مو است.
ریشه مو درون پوست قرار گرفته که مجموعه ای از سلول های زنده است و در رشد قدی موها نقش ایفا می کند. مو، متعادل کننده دمای بدن، محافظ پوست سر در برابر آفتاب و صدمات مکانیکی، و همچنین یک اجزای جدا ناپذیر در زمینه ی زیبایی ست.
ساقه مو: ساقه مو بخش قابل مشاهده و قابل لمس مو است. و دارای سه لایه است:
لایه بیرونی کراتینی: این لایه حفاظتی است که مو را در برابر خشکی و آسیبهای خارجی محافظت میکند.
لایه میانی کراتینی: این لایه حاوی پروتئینهای کراتین است که سختی و قوت مو را به آن میبخشد.
لایه داخلی مرکزی: این لایه حاوی رنگدانهها است که به رنگ و تیرگی مو کمک میکند.
نوک مو: نوک مو بخش پیدا شده و قابل رؤیت از ساقه مو است. این بخش حاوی لایه بیرونی کراتینی است و اغلب شامل نوک تیز و نازک مو است.
چگونه بافت این ساختار پیچیده را به نرم ترین و لطیف ترین حالت خود برسانیم؟
یکی از عوامل درونی موثر بر نرمی و لطافت مو و ساختار آن، تغذیه است. تغذیه مناسب میتواند درخشندگی و حالت پذیری مو را تقویت کند، چربی کف سر و شوره یا خارش کف سر هم متاثر از تغذیه ی نادرست و رژیم بی کیفیت است.
برخی از منابع تغذیه ای که استفاده ی مداوم و اصولی آن، برای لطافت مو و درمان خشکی مو، بی نظیر است را مرور می کنیم:
پروتئین: پروتئین در ساختار مو وجود دارد و از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف پروتئینهایی مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، لوبیا و نخود به موها کمک میکند تا قوی و نرم باشند.
اسیدهای چرب: اسیدهای چرب از جمله اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ به نرمی و لطافت موها کمک میکنند. این اسیدها در ماهی، آجیل، تخم کدو، روغن زیتون و آووکادو وجود دارند.
ویتامین E: ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی شناخته شده است و زیبایی دوچندانی را به موهای شما می بخشد. این ویتامین در آجیل، روغن گندم، روغن زیتون و تخم آفتابگردان به وفور یافت می شود.
آهن: آهن به رشد سالم مو کمک میکند و میتواند به آن نرمی و لطافت هدیه دهد. گوشت، جگر، نخود، لوبیا و سبزیجات منابع غنی آهن هستند.
مایه ی حیات: نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز به موها کمک میکند تا رطوبت لازم را حفظ کنند و نرم و لطیف باشند. آبرسانی به موها، پایه ی اصلی شادابی آن است.
محصولات حاوی ویتامین B: ویتامین B به رشد سالم مو کمک شایانی میکند، محصولات حاوی ویتامین B مانند سبزیجات، تخم مرغ، شیر، سیر، قارچ و نخود فرنگی میتوانند در داشتن زیبایی هرچه تمام تر، نقش موثری داشته باشند.
از دیگر عوامل درونی اثرگذار بر نرمی و حالت پذیری موها، میزان شستشو و کیفیت شستشوی موهاست. شستشوی زیاد مو ممکن است باعث خشکی آن شود. هر بار که موها غیر اصولی شسته میشوند، روغنهای طبیعی مو که به عنوان حفاظت کننده طبیعی بر روی موها وجود دارند، از بین میروند که باعث خشکی مو و زبری آن می شود.
همچنین، استفاده از شامپوهای قوی و حاوی مواد شیمیایی قدرتمند نیز میتواند باعث خشکی موها شود. برای جلوگیری از خشکی مو، میتوانید از شامپوهای ملایم و مناسب و بدون سولفات، متناسب با نوع مو خود استفاده کنید و فاصلههای زمانی بین شستشوها را افزایش دهید.
چند ترفند جذاب و موثر برای لطافت موها:
۱)
- چند قاشق بذر کتان قرمز
- چند برگ نعنا
- پودر قهوه
- میخک
- یک لیوان آب
این مواد را با یکدیگر ترکیب کنید و روی حرارت مستقیم به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. بعد از سرد شدن، از صافی تمیز رد کنید و عصاره ی آن را دو ساعت قبل از حمام، بر روی موها ماسک کنید. این کار را هر هفته انجام دهید. از نتیجه ی آن شگفت زده خواهید شد.
۲)
- روغن نارگیل
- روغن بادام
- جوجوبا
- روغن ذرت
را روی حرارت گرم کنید و اجازه ندهید داغ شود، سپس به ساقه موها آغشته و با حوله به مدت دو ساعت قبل از حمام، کاور کنید. این روغن تراپی برای نرمی و لطافت مو بسیار مطلوب می باشد.
۳)
ویتامین E را دریابید. این ویتامین محلول در چربی ست و بهتر است بعد از غذا مصرف شود. ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان، میتواند در حفاظت از سلولهای مو در مقابل آسیبهای اکسیداتی کمک کند.
این ویتامین ممکن است به بهبود سلامتی مو و جلوگیری از شکنندگی و خشکی آنها کمک کند. همچنین، میتواند به نرمی و لطافت موها افزوده شود.
ویتامین E به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند و از آسیبهای اکسیداتی به ساختار موها جلوگیری میکند. این ویتامین میتواند از دست رفتن رطوبت موها جلوگیری کند و سلامتی بافت مو را حفظ کرده و آنها را نرم و لطیف نگه دارد.
می توانید قرص این ویتامین را، با انواع ماسک های خانگی، ترکیب کنید و براقیت و درخشش را به موهایتان هدیه دهید. در واقع این ویتامین می تواند مانند یک نرم کننده مو عمل کند.
۴)
ماسک برنج، یک نرم کننده مو قوی ست. ابتدا دو قاشق غذاخوری برنج پخته شده را به همراه روغن نارگیل مخلوط کنید و مقدار کمی آب برنج را به آن اضافه کنید و میکس کنید تا به حالت خمیری شکل دربیاید.
این ماسک مو را می توانید چند دقیقه بر روی موهای خود، ماساژ دهید و سپس با شامپوهای ملایم بشورید. سپس از داشتن موهای نرم و لطیف لذت ببرید.